¿El president Trump va oblidar l'himne?

zentauroepp41531550 u s president donald trump sings along with the national an180109145818 / JONATHAN ERNST

El president dels Estats Units, Donald Trump, va assistir aquest dilluns a la final de la lliga universitària de futbol americà enmig de la polèmica que ell mateix ha creat a l'atacar els jugadors que s'agenollen durant l'himne nacional per protestar contra el racisme policial. No obstant, el seu gest ha provocat una nova tempesta perquè el dirigent només segueix l'himne a mitges, cosa que ha suscitat elogis i crítiques i una pregunta: ¿Ha oblidat la lletra?

Trump va aprofitar la final esportiva, un partit entre la universitat d'Alabama i la de Geòrgia, per situar-se enmig d'un estadi d'Atlanta i mostrar el seu respecte per l'himne nacional. Flanquejat per uns agents vestits de blau marí, Trump va col·locar la mà dreta sobre el pit, a l'altura del cor, i va murmurar les paraules de l'himne nacional seguint la melodia de la banda Zac Brown, basada en Atlanta (Geòrgia) i que va interpretar la cançó en directe.

El vídeo de l'himne mostra Trump tenint un començament lent amb l'himne. Entona algunes paraules, però de tant en tant es deté i calla. En altres moments, canta amb desbordant entusiasme. Un seguiment irregular que ha aixecat nous dubtes, sobretot al venir d'algú que dilluns mateix es mostrava molt eloqüent a l'instar al respecte per l'himne nacional dels EUA.  

 Dilluns, va tuitejar: ¡Volem que es respecti la nostra bandera, i també volem que es respecti l'himne nacional"