TERRORISME A L'AFGANISTAN

Almenys 40 morts en un atemptat suïcida en una escola alcorànica a Kabul

Entre les víctimes de l'atac, encara no reivindicat, hi ha dones i nens

Afghan policemen stand guard at the site of a blast in Kabul, Afghanistan December 28, 2017. Reuters/Mohammad Ismail / MOHAMMAD ISMAIL (REUTERS)

Almenys 40 persones han mort i més de 30 han resultat ferides aquest dijous en un atemptat suïcida a Kabul (Afganistan) dins d'una madrassa o escola alcorànica, que està situada en un edifici que també acull les oficines d'una agència de notícies afganesa i una mesquita, segons ha informat el Ministeri de l'Interior afganès. L'atemptat encara no ha sigut reivindicat per cap grup insurgent.

L'explosió a l'interior de la madrassa s'ha produït cap a les 10.30 hora local (07.00 del matí a Espanya) a l'àrea de Qala-e-Nazer, a l'oest de Kabul, segons ha confirmat el portaveu d'Interior, Nasrat Rahimi, que ha apuntat que entre les víctimes hi ha dones i nens. 

Segon atemptat en pocs dies

Aquest és el segon atac de rellevància a Kabul aquesta setmana, després que almenys set persones morissin i una altra resultés ferida dilluns en un atemptat suïcida contra una oficina de la principal agència d'intel·ligència afganesa.

La capital afganesa ha sigut objectiu aquest any de greus atacs insurgents. A finals del mes de maig passat es va produir a Kabul el pitjor atemptat al país des del 2001, quan un camió carregat d'explosius va causar 150 morts i més de 300 ferits.

Des del final de la missió de combat de l'OTAN el gener del 2015, Kabul ha anat perdent terreny davant els insurgents fins a controlar amb prou feines un 57% del país, segons l'inspector especial general per a la Reconstrucció de l'Afganistan (SIGAR) del Congrés dels Estats Units.