La Policia de Londres homenatja Ignacio Echeverría

L'espanyol, que va morir a l'enfrontar-se als terroristes que van atemptar al pont de Londres, rep la High Commendation, la més alta condecoració de les forces de seguretat britàniques

zentauroepp38776387 echeverria170607193152

La Policia de Londres ha condecorat aquest dilluns a títol pòstum Ignacio Echeverría, assassinat el 3 de juny en l'atemptat al pont de Londres, amb la High Commendation, la condecoració més important de les forces de seguretat britàniques. En un tuit, la Policia Metropolitana de Londres destaca que el jove espanyol "va perdre tristament la vida utilitzant el seu monopatí per evitar que els terroristes matessin altres persones. Sempre li estarem agraïts pel seu heroisme".

Els amics que acompanyaven Echeverría la nit de l'atemptat van relatar que va arribar a enfrontar-se als tres terroristes alhora abans de ser apunyalat. Echeverría va pegar amb el seu monopatí els tres atacants, que es protegien dels cops, fins que l'espanyol va caure d'una punyalada.

La cerimònia s'ha dut a terme a l'edifici de Guildhall, a la City, per part dels tres cossos policials que treballen a la capital britànica -la Policia Metropolitana (la coneguda com a Scotland Yard), la Policia Britànica del Transport i el Servei Metropolità de Policia-. A més del jove espanyol, també han sigut condecorats membres de les forces de seguretat, serveis d'emergència i ciutadans que van actuar de forma destacada la nit de l'atemptat.

"Actuació admirable"

El secretari d'Estat per a Europa del ministeri britànic d'Afers Exteriors, Alan Duncan, ha alabat el comportament del ciutadà espanyol. “És totalment just que avui es reconegui la valentia d'Ignacio Echeverría”, ha dit, i ha destacat que “el seu comportament altruista és una inspiració per a tots nosaltres”. “Estem orgullosos que escollís viure a Londres, i el recordarem com un autèntic heroi”, ha afegit Duncan.

“L'actuació d'Ignacio Echeverría aquell dia va ser admirable, i va demostrar una generositat extraordinària al córrer sense protecció cap a uns assassins armats amb ganivets per intentar protegir altres persones”, ha afirmat l'ambaixador del Regne Unit a Madrid, Simon Manley. “La cerimònia d'avui és una mostra de l'agraïment que tots els britànics sentim per aquest ciutadà espanyol, i també londinenc”.