EMERGÈNCIA A INDONÈSIA

L'aeroport de Bali reobre i evacua turistes pel volcà

El canvi de direcció de la cendra i el fum que desprèn el cràter de l'Agung permeten obrir l'espai aeri de l'illa

ANTARA FOTO (REUTERS)

Les autoritats d'Indonèsia han reobert l'aeroport de l'illa turística de Bali després d'estar tres dies tancat per la por a l'erupció del volcà Agung. El canvi de direcció de la cendra i el fum desprès pel cràter han aclarit l'àrea de transport aeri i l'aeroport ha pogut tornar a la rutina.

El portaveu de l'aeroport Bali Ngurah Rai, Arie Ahsanurrohim, ha confirmat que “l'espai aeri serà reobert a les tres de la tarda (hora local)" i la companyia de control de trànsit aeri AirNav ha assegurat a través d'un comunicat que “l'aeroport ja ha començat a operar amb normalitat”. 

Més de 120.000 turistes s'han vist obligats a quedar-se a l'illa després que les autoritats decidissin cancel·lar tots els vols. Uns 450 vols van resultar afectats per la mesura.

Alerta màxima d'erupció

La muntanya Agung és a 60 quilòmetres de l'aeroport i s'eleva a una altitud de 3.000 metres. La seva última gran erupció va ser el 1963 i va provocar la mort de més d'un miler de persones. Des de diumenge, les autoritats han evacuat unes 40.000 persones i les han mobilitzat cap a zones de seguretat.

Diumenge l'alerta es va elevar fins al nivell 4el màxim grau a què pot arribar. La mesura ha comportat l'ampliació de la zona d'exclusió fins als 10 quilòmetres, i ha inclòs 22 pobles i més de 10.000 habitants.