TRAGÈDIA A LONDRES

El pare d'Ignacio Echeverría als amics del seu fill: "Tot el meu agraïment"

El cadàver del jove de 39 anys serà traslladat aquest dissabte a Madrid amb els seus familiars en un avió militar

zentauroepp38776387 echeverria170607193152

El pare d'Ignacio Echeverría, l'espanyol de 39 anys que va morir en l'atemptat del 3 de juny a Londres, ha escrit una carta als mitjans de comunicació per agrair la seva ajuda als amics d'Ignacio que l'acompanyaven quan va ser apunyalat, ho van veure tot i van sobreviure a l'atemptat. 

“Bon dia, soc el pare d'Ignacio Echeverría. Tinc l'atreviment de demanar-vos, per favor, que escriviu alguna cosa sobre els amics del meu fill que van intentar buscar-lo i socórrer-lo el dia de l'atemptat. Els seus noms són Guillermo i Javi. Tots dos van intentar socórrer Ignacio. La policia els va impedir acostar-s'hi. La seva angoixa era immensa. Després, van passar tota la nit buscant-li; informant la policia i el consolat de la seva desaparició”, comença la missiva. 

Segons va explicar la família, els seus amics havien patit molt amb la desaparició i la trista notícia de la mort d'Ignacio a més de l'immens sentiment de culpa que van tenir després dels fets.

"Tenen una sensació de culpa i de rebuig molt injusta perquè la seva generositat i entrega i el valor d'intentar entrar en l'escena del crim una vegada coneguda la maldat dels agressors els fa merèixer el màxim respecte i admiració. Tot el meu agraïment i anhel que aquests joves rebin el reconeixement i tracte que es mereixen. Moltes gràcies”, ha escrit el pare d'Ignacio. 

CERIMÒNIA A LONDRES

Els pares i els germans d'Ignacio han assistit aquest divendres a una missa en memòria seva en una església catòlica de la capital britànica. Ana i Enrique, dos dels germans de la víctima, van anar dijous a una vista a Londres amb el jutge forense Andrew Harris, al jutjat de Southwark, pròxim al lloc de l'atac terrorista.

Després de reunir-se amb el jutge forense, la família va expressar als mitjans de comunicació el seu agraïment a amics, familiars, el Govern espanyol i les autoritats britàniques que, segons ells, estan fent "des d'un punt de vista personal" tot el que poden per ajudar-los. "Un fet molt trist i molt dur s'està convertint en una cosa més bonico i molt grandiosa que ens fa estimar més, apreciar més el nostre germà, la nostra família, els nostres amics i el nostre país", va sostenir dijous Ana Echeverría.

DISSABTE SERÀ REPATRIAT

El cos d'Ignacio serà repatriat aquest dissabte, segons han confirmat fonts governamentals acompanyat dels seus familiars, que van viatjar a Londres a principis de setmana. Arribaran aquest dissabte a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid).

La família Echeverría viatjarà acompanyada pel cònsol d'Espanya a Londres, José Riera. Quan arribin a Madrid seran rebuts per la directora general d'Afers Consulars, Victoria González-Bueno Catalán de Ocón i pel subsecretari del Ministeri d'Exteriors, Cristóbal González-Aller.