DURANT LA CIMERA DE L'OTAN A BRUSSEL·LES

L'estretíssima salutació de Trump i Macron

Després de l'empenta al primer ministre de Montenegro, el president dels EUA protagonitza una insòlita salutació amb el seu homòleg francès

POOL (REUTERS)

Les maneres de Donald Trump estan fent parlar en la cimera de l'OTAN a Brussel·les. Si les imatges de l'empenta que li va donar al primer ministre de Montenegro per sortir primer a la foto han fet la volta al món, la insòlita encaixada de mans amb el president de França, Emmanuel Macron, també va pel camí de viralitzar-se.

Trump i Macron han protagonitzat una estretíssima encaixada de mans en la seva trobada bilateral davant la premsa. Una salutació en què no se sap qui estreny amb més fermesa -a les xarxes, per alguns és el president dels EUA, per altres, el cap de l'Elisi-. El que és clar és que els dos dirigents aguanten el tipus. Trump és conegut per la seva fermesa a l'hora de saludar dirigents estrangers. En aquest cas, no obstant, no ha enxampat Macron, de 39 anys, desprevingut.

Davant els mitjans de comunicació, i abans d'un dinar de treball a l'Ambaixada dels EUA a Brussel·les dijous, Trump i Macron han resistit l'encaixada, mirant-se fixament als ulls, durant uns segons que s'han fet eterns.

Però els dos presidents no han acabat aquí els seus jocs de mans. Hores més tard, i ja a la seu de l'OTAN, tots dos, somrients, s'han tornat a estrènyer la mà amb força davant la mirada de la cancellera alemanya, Angela Merkel -a qui en una recent trobada Trump va negar la salutació- i el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg. En aquesta segona ocasió, Macron ha saludat primer Merkel i després Stoltenberg abans de dirigir-se a Trump, que li ha ofert la mà.