Almenys 40 ferits en dos atemptats amb explosius a Tailàndia

Els artefactes han esclatat en un centre comercial de Pattani, província on les forces del Govern s'enfronten a un moviment armat separatista musulmà

jgblanco38354384 remains of destroyed car are seen at a blast site outside a 170509124802 / SURAPAN BOONTHANOM

Almenys 40 persones han resultat ferides aquest dimarts per dues bombes que amb poc temps de diferència han esclatat en un centre comercial de Pattani, al sud de Tailàndia, ha informat la policia.

La primera bomba, de baixa potència, ha explotat dins del centre comercial a les 14.08, hora local (07.08 GMT), i la segona, més potent, després a l'aparcament, ha explicat el capità Preecha Prachumchai, de la policia provincial de Pattani.

Les imatges de l'interior de l'edifici on ha explotat el primer artefacte mostren danys menors, mentre que les imatges de l'aparcament presenten més deperfectes, amb vehicles rebentats i ferros negres.

ESTAT D'EXCEPCIÓ

Cap grup armat o persona s'ha atribuït l'autoria de les dues bombes en un principi. Els atemptats amb armes lleugeres, assassinats i atacs amb explosius tenen lloc gairebé diàriament a les províncies de Pattani, Yala i Narathiwat, malgrat el desplegament de 40.000 membres de les forces de seguretat i la vigència de l'estat d'excepció.

Més de 6.700 persones han mort en enfrontaments en aquesta zona des que el moviment separatista musulmà va reprendre la lluita armada, el 2004. Els insurgents denuncien la discriminació que pateixen per la majoria budista i exigeixen la creació d'un Estat islàmic que integri les tres províncies que van formar l'antic sultanat de Pattani i que Tailàndia es va annexionar fa un segle.