LLUITA ANTITERRORISTA

Detinguts a Marsella dos francesos per preparar un atemptat abans de les eleccions

Els arrestats estaven fitxats pels serveis de seguretat pel seu radicalisme islamista

icoy38093104 marsella170418154005 / HANDOUT

Dos francesos han sigut detinguts aquest dimarts a Marsella sota la sospita de preparar un atemptat "imminent" en vigílies de les eleccions presidencials, que celebraran la sevaprimera volta aquest diumenge, segons han informat fonts policials i judicials i ha confirmat després el ministre de l'Interior.

La policia estava vigilant els dos sospitosos des del final de la setmana passada, i els ha detingut amb pocs minuts de diferència.

Els dos detinguts han sigut identificats com Clement Baur, de 23 anys, i Mahiedine Merabet, de 30 anys. Tots dos estaven fitxats pels serveis secrets pel seu radicalisme islamista.

"S'ha aconseguit prevenir un acte terrorista segur", ha subratllat en una declaració a la premsa el ministre de l'Interior, Matthias Fekl. "Aquests dos homes radicalitzats tenien intenció de cometre en un termini molt curt, i amb això vull dir en els pròxims dies, un atac en territori francès", ha afegit.

FILLON I LE PEN

Segons una font policial, aparentment els dos homes van abraçar l'islamisme radical mentre complien una sentència a la presó.

L'operació dels serveis de seguretat prosseguia a la tarda al districte tercer de Marsella, on s'estava efectuant un registre en un apartament llogat amb la intervenció dels artificiers.

Els serveis secrets atribueixen a un dels sospitosos una fotografia en què es veu una metralladora, una bandera de l'Estat Islàmic, una partida de municions i la portada del diari 'Le Monde' del passat 16 de març en què apareixia el candidat conservador a les presidencials franceses, François Fillon.

A partid d'això, Fillon ha vist reforçat el seu dispositiu de seguretat des de divendres passat, però es desconeix l'objectiu del suposat atemptat que preparaven els arrestats. Aquest dimecres, la candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, participa en un míting electoral a Marsella.