Un vídeo gravat a Mossul mostra un militar que retira a un nen de set anys la bomba que portava al cos

El menor havia sigut enviat per l'Estat Islàmic per fer-se esclatar entre les tropes iraquianes

Vídeo del moment en què un soldat iraquià retira a un nen de set anys una bomba que portava adossada al cos. / periodico

Un vídeo registrat als afores de Mossul el 18 de març mostra com un soldat iraquià retira a un nen de set anys la bomba que l'Estat Islàmic li havia adossat al cos i amb la qual tenia l'ordre de fer-se esclatar entre els militars.

El menor duia una samarreta de futbol sota la qual, enganxada al cos mitjançant un aparatós embenat, portava una càrrega explosiva. Segons es veu a la gravació, un soldat iraquià li fa separar els braços del tors i li treu la samarreta mentre, amb molt de compte, desenrotlla l'embenat i agafa l'explosiu.

COMBATS FEROTGES

Segons relaten mitjans locals, el menor havia sigut enviat per l'Estat Islàmic i va ser detectat entre les famílies que, desesperades davant uns combats cada vegada més ferotges, intenten abandonar la part oest de Mossul on encara resisteixen els gihadistes. Segons el nen, l'havia enviat el seu 'amu' (oncle), una expressió àrab que s'utilitza a l'Oriente Mitjà per referir-se a un adult. 

No és la primera vegada que s'ha gravat la detenció de nens que duen adossats al cos una càrrega explosiva col·locada pels terroristes. L'agost passat, un vídeo va mostrar policies del Kurdistan iraquià que van interceptar un menor que portava un explosiu sota la samarreta.