Una notícia falsa porta un ministre del Pakistan a amenaçar amb un atac nuclear Israel

El titular de Defensa pakistanès es va creure una informació segons la qual el Govern israelià planejava "destruir" el seu país si aquest enviava tropes a Síria

10196752 59 / AP

Una cita falsa d'un ministre israelià de Defensa que ja no ho és i que amenaçava de "destruir" el Pakistan per una raó inversemblant va acabar generant una amenaça nuclear contra Israel per part del ministre pakistanès de Defensa, Jawaja M. Asif, ha informat en la seva edició digital el diari 'Haaretz'.

El malentès es va originar en una "informació" difosa pel lloc AWD News, que en un article fa uns dies citava el "ministre israelià de Defensa" Moshe Yaalon AWD Newsdient que Israel destruiria el Pakistan si aquest país enviava tropes terrestres a la guerra contra l'Estat Islàmic a Síria.

Asif va respondre divendres a la suposada amenaça israeliana amb un tuit propi en què recuperava la cita del "ministre" i afegia que "Israel oblida que el Pakistan també és un estat nuclear".

Després de conèixer el malentès, el Ministeri israelià de Defensa va sortir al pas de les informacions aclarint que la cita de Yaalon és "completament falsa". "La informació a què el ministre de Defensa pakistanès responia és completament falsa", va comunicar el ministeri, que va recordar que Yaalon seria en tot cas "exministre". 

La web AWD News ja té un ampli currículum en la publicació de notícies falses que alimenten tota mena de teories conspiratòries. Així, ha informat que el rei Abdul·là de Jordània ha assassinat la seva dona, la reina Rània, o que la CIA ha intentat assassinar Donald Trump.