Més de 15.000 persones han sigut reubicades a Itàlia pels terratrèmols

El nombre de damnificats, repartits pel país, podria augmentar en les pròximes hores

Itàlia viu el terratrèmol més fort des del 1980. / AP / GREGORIO BORGIA / VÍDEO: ATLAS

Més de 15.000 persones s'han vist obligades a abandonar casa seva i ser reallotjades a conseqüència del fort terratrèmol de diumenge al centre d'Itàlia. Un sisme que va arribar només tres dies després que dos terratrèmols més afectessin la mateixa zona. El debilitament de molts immobles, incloses esglésies d'important valor arquitectònic, va començar el 24 d'agost quan un primer sisme va segar la vida de 294 persones.

Més de 500 persones han sigut acollides en infraestructures hoteleres a la zona del Trasimè i 4.000 més en instal·lacions situades a la costa adriàtica. A aquestes s'hi afegeixen 3.000 a la regió de l'Úmbria i 7.000 a Les Marques, que han sigut allotjades en instal·lacions temporals disposades en diversos municipis, segons les dades aportades per Protecció Civil. El nombre de damnificats podria augmentar considerablement en les pròximes hores.

Com a conseqüència del terratrèmol del 24 d'agost, més de 1.100 persones segueixen allotjades en hotels i en altres instal·lacions d'acollida a San Benedetto del Tronto, a L'Aquila i en altres localitats dels Abruços. A més d'aquestes xifres oficials, els mitjans locals informen de milers de persones que han abandonat les àrees afectades pels recents terratrèmols pels seus propis mitjans i que estan en zones limítrofes.

El terratrèmol de diumenge es va registrar a les 07.40 hora local i l'epicentre es va situar pròxim als municipis de NorciaCastelsantangelo su NeraPreci i Visso, en una zona muntanyosa entre aquestes dues regions.

Roma, on està previst que el Govern mantingui una reunió extraordinària per avaluar les mesures amb què afrontar les conseqüències del sisme, les escoles seguiran tancades per verificar l'estat de les instal·lacions. Alguns monuments de la capital italiana han resultat afectats pel terratrèmol de diumenge, com la basílica de Sant Pau, que va ser tancada a l'advertir-se la presència d'esquerdes.

Almenys dues esglésies més del centre històric de Roma segueixen tancades per motius de seguretat fins que es comprovi si han patit danys: són les de Sant Francesc, al barri de Monti, i la de la plaça de Sant Eustaqui.