NOU ATEMPTAT MORTAL A L'AFGANISTAN

Un atac a la Universitat Americana de Kabul se salda amb 16 morts

Els 3 assaltants, que es troben entre les víctimes mortals, han mort 7 estudiants i han causat gairebé mig centenar de ferits

  / AP / RAHMAT GUL

Tres insurgents han atacat aquest dimecres a la nit la Universitat Americana de Kabul. En l'atac han mort 7 estudiants, els 3 assaltants, 3 guàrdies de seguretat i 3 policies, i hi ha hagut gairebé mig centenar de ferits, segons ha informat aquest dijous una font oficial.

"Set estudiants van morir i 35 van resultar ferits en l'atac", ha declarat el cap de Policia de Kabul, Abdul Rahman Rahimi, al confirmar que l'atac ha sigut perpetrat per un suïcida, acompanyat per dos assaltants, que han sigut abatuts per la Policia.

VEHICLE AMB EXPLOSIUS

El responsable policial ha relatat que el suïcida ha llançat un vehicle ple d'explosius contra la barrera de la Universitat Americana i a continuació els altres dos insurgents han entrat al recinte, on hi havia al voltant de 750 alumnes i professors.

"Volien massacrar els estudiants", ha afegit, a l'explicar que la policia "immediatament ha traslladat tots els ferits a un hospital i ara estan fora de perill". Abdul Rahman Rahimi ha explicat que dos guàrdies de la universitat i tres policies també han mort en l'atac, igual que un vigilant de l'Institut de la Vista Noor, pròxim a la universitat, que va morir quan es va ensorrar el mur d'aquesta institució per l'efecte de l'explosió del cotxe bomba. També han resultat ferits nou policies, ha indicat.

PRESA D'OSTATGES

"El nostre èxit en l'operació ha sigut que hem salvat 750 estudiants molt professionalment, perquè un gran nombre d'ells havien sigut presos com a ostatges", ha assegurat.

Fins al moment cap organització ha reivindicat l'assalt.