Egipte incorpora un submarí a les tasques de recerca de les restes de l'avió sinistrat

Les operacions de recerca i de recuperació de peces al Mediterrani es desenvolupen en un radi de 65 quilòmetres

Egipte ha enviat un submarí per participar en les tasques de recerca de les restes de l’avió d’Egypt Air, sinistrat dijous passat en aigües del Mediterrani, a 290 quilòmetres de la costa egípcia. El president d’Egipte, Abdul-Fatah al-Sisi, va subratllar ahir que «quan es coneguin els resultats de les investigacions s’anunciaran de seguida».

    Les operacions de recerca i de recuperació de peces al Mediterrani es desenvolupen en un radi d’un total de 65 quilòmetres que, segons el president d’Egypt Air, Safwat Moslem, podria ampliar-se si és neces­sari.

    Sisi també va mostrar el seu agraïment als països «que van prestar ajuda i suport en el procés de rescat i investigació» i als caps d’Estat que «van expressar el seu condol a Egipte». Després de fer referència al succés, en què van perdre la vida 66 persones i de causes que encara es desconeixen, el president va subratllar: «Hi ha molts intents per posar-nos obstacles, però cada vegada que les pressions augmenten els egipcis es fan més forts». No és la primera vegada que el cap d’Estat egipci atribueix els problemes i la crisi que pateix Egipte a una suposada «conspiració».

    El president de la comissió egípcia que investiga el sinistre aeri, Aiman al-Muqadem, va assegurar que l’informe preliminar sobre els fets no estarà a punt fins d’aquí un mes. En declaracions recollides pel principal mitjà nacional, Al-Muqadem ha indicat que les restes de l’avió, que estan sent recollides pels equips de salvament i rescat, seran ubicades en un magatzem especial a l’aeroport internacional del Caire per a la seva anàlisi.

    El responsable ha negat, a més a més, que la seva comissió hagi rebut senyals que indiquin el lloc on es troben les caixes negres de l’avió. L’Armada egípcia ha trobat fins ara restes humanes, fragments de l’avió i objectes personals dels viatgers a uns 290 quilòmetres de la costa del país.