Scotland Yard es planteja fer servir àguiles contra drons

La policia britànica estudia l'ús de les aus rapaces per lluitar contra delinqüents i terroristes

Un entrenament d’àguiles de la policia holandesa / YOUTUBE

Les àguiles podrien lliurar molt aviat una guerra contra els drons al cel anglès. Scotland Yard està estudiant l'ús de les poderoses aus rapaces per combatre el nombre creixent de drons susceptibles de ser utilitzats per terroristes i criminals per a les seves accions. Un projecte ja en marxa de la policia holandesa amb àguiles ha cridat l'atenció dels seus col·legues londinencs, que estudien la possibilitat d'assajar-ho.

Les forces de seguretat i les autoritats d'aviació civil britàniques estan cada vegada més preocupades per la quantitat en ascens d'incidents amb drons. Així, aquestes aeronaus estan sent utilitzades per delinqüents per introduir objectes de contraban a les presons i en alguns casos per a l'assetjament sexual. També hi ha inquietud per si els terroristes se'n poden servir en tasques de reconeixement o per llançar explosius.

El ministeri de Justícia va revelar al novembre la recuperació d'un dron que havia sigut utilitzat per intentar introduir telèfons mòbils, targetes SIM i drogues en HMP a la presó d'alta seguretat de Manchester. El ministeri ha comptabilitzat nou intents similars a les presons d'Anglaterra i Gal·les, en els primers cinc mesos del 2015.

"ELS VEUEN COM UNA PRESA"

“Com és d'esperar en qualsevol organització que s'està transformant, ens interessen totes les idees innovadores i, per descomptat, estarem atents a l'ús que fa la policia holandesa de les àguiles”, ha assenyalat un portaveu de Scotland Yard. Mark Wiebe, del departament d'innovació de la policia holandesa, ha explicat que les àguiles “veuen els drons com una presa i se'ls emporten a una zona segura, a un lloc on no se sentin amenaçats per altres ocells o éssers humans”.