TERRORISME GIHADISTA

Turquia deté un belga que suposadament va preparar els atemptats de París

La policia ha arrestat el sospitós quan viatjava en un cotxe amb dos ciutadans sirians, segons el diari turc 'Hürriyet'

La policia turca va detenir un ciutadà belga, identificat com a Ahmed Dahmani, que suposadament va participar en la preparació dels atemptats de París, informa avui el diari turc 'Hürriyet'.

Dahmani, de 26 anys i d'origen marroquí, havia viatjat de França a la ciutat d'Antalya, al sud de Turquia, aparentment per fugir Síria, i ha sigut detingut Manavgat, una localitat d'aquesta mateixa província mediterrània.

La policia turca va començar a seguir el sospitós des del moment que va arribar a l'aeroport d'Antalya, ciutat als voltants de la qual el cap de setmana passat es va celebrar la cimera de líders del G20.

Dahmani es va traslladar a Manavgat, un municipi turístic a uns 60 quilòmetres a l'est d'Antalya, on dilluns es va allotjar en un hotel de cinc estrelles.

DE CAMÍ CAP A SÍRIA

La policia va arrestar el sospitós quan viatjava en un cotxe amb dos ciutadans sirians per l'autovia entre Antalya i Alanya, més a l'est.

Segons les fonts policials citades per 'Hürriyet', aquests dos sirians, de 23 i 29 anys, van portar a Dahmani un passaport fals i diners per acompanyar-lo de forma segura a Síria.

Els tres detinguts ja han comparegut davant el jutge i han sigut enviats a presó preventiva.

Segons aquest diari, Dahmani és un membre del grup terrorista Estat Islàmic i havia participat en la preparació de l'atemptat a París, explorant els llocs on s'anaven a cometre els atacs.