Gérard Depardieu, persona no grata a Ucraïna i vetat del país

L'actor francès ha entrat en la llista negra per ser "una amenaça per a la seguretat nacional" del país per les seves bones relacions amb Rússia i els seus dirigents

Depardieu i Putin, en una trobada al Museu Rus de Sant Petersburg, el desembre del 2010. / ALEXEI NIKOLSKY (AP / RIA NOVOSTI)

Ucraïna ha inscrit l'actor francès, Gérard Depardieu, en la llista negra per representar una "amenaça per a la seguretat nacional".

L'actor ha mostrat les seves simpaties per Rússia en nombroses ocasions, que està en conflicte amb Ucraïna des de fa més d'un any. De fet, té fins i tot un passaport de nacionalitat russa que el mateix Vladímir Putin li va entregar en mà fa dos anys. 

Ara, el seu amor per Rússia li ha portat la seva primera conseqüència. Després que l'actor declarés que "Ucraïna forma part de Rússia", les autoritats ucraïneses l'han vetat del país, tal com han informada la premsa russa i francesa.

NI FOTOS NI PEL·LÍCULES

NI FOTOS NI PEL·LÍCULESLa llista ha sigut distribuïda pel Ministeri de Cultura d'Ucraïna i hi figuren els noms de 600 persones que es consideren una «amenaça» per al país, que manté un conflicte armat amb milícies pro-russes des del 2014.

Aquesta mesura ha arribat a causa de la seva estreta relació amb Rússia i els seus dirigents.

Segons 'Le Parisien', per aquesta nova mesura, a part que se li prohibeix visitar aquest país de l'est d'Europa, els mitjans ucraïnesos no podran mencionar el nom o publicar imatges de l'actor i de les altres persones presents a la llista. Les seves pel·lícules, com la 'Vida de Pi' o 'Cyrano de Bergerac', tampoc podran ser emeses.