Es descobreix un gran dipòsit d'armes vinculat a Boko Haram al Txad

La quantitat d'armes indica que aviat es podria produir un atemptat a la capital

Les autoritats de Txad han descobert a la capital, N'Djamena, un ampli arsenal d'armes amagades a casa d'un presumpte membre del grup radical nigerià Boko Haram.

El portaveu de la Policia Nacional del Txad, Paul Manga, ha informat que han escorcollat la casa després d'obtenir certa informació que vinculava el propietari, Omar Mussa, amb el grup islamista.

El presumpte terrorista va ser assassinat a N'Djamena per les forces de defensa estatals el 29 de juny passat.

"Aquesta operació ha permès a la policia trobar un arsenal de coets i llançacoets, morters, rifles AK47 i caixes de munició de tots els calibres. El conjunt d'armes estava amagat en un forat gran tapat amb una llosa", ha dit el portaveu.

SEGUINT LES PISTES

Diumenge a la nit, es va arrestar el possible cervell de Boko Haram al Txad i el nord del Camerun. A més, també van ser detinguts diversos còmplices del subjecte. Aquesta investigació es va desenvolupar a partir del doble atemptat del 15 de juny que va causar 38 morts a la capital i que el Govern del Txad va atribuir a l'organització. La investigació d'aquest atac ja compta amb més de 60 detinguts només des de la setmana passada, segons les xifres de la fiscalia.

Gràcies a la informació recopilada i les declaracions que van succeir els arrestos la policia va trobar el lloc on es van fabricar les bombes casolanes. En aquesta operació, van morir 11 persones, entre elles cinc policies i sis presumptes membres de Boko Haram, entre ells Omar Mussa.

IMMINENT ATAC

En aquest punt es va obtenir la pista que va conduir al dipòsit d'armes. Paul Manga ha afirmat aquest divendres que aquesta troballa confirma que el grup terrorista té intencions de perpetrar aviat un altre atac a N'Djamena.

L'Exèrcit del Txad, en col·laboració amb la policia, treballa en diverses operacions militars i línies d'investigació per frenar la brutalitat de Boko Haram, que des que es va sublevar ha aconseguit estendre el terror més enllà del nord-est de Nigèria cap als països veïns del Txad, el Níger i el Camerun.

Temes:

Txad Armas