TRAGÈDIA A L'ÀSIA

El Nepal eleva a més de 7.200 el nombre de morts en el terratrèmol

El Govern nepalès adverteix que la xifra final de víctimes mortals podria estar entre els 10.000 i els 15.000

Veïns de Bhaktapur busquen pertinences entre les seves cases destruïdes pel terratrèmol, aquest dilluns. / REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Més de 7.200 persones han mort al Nepal a conseqüència del fort terratrèmol que va sacsejar el país el 25 d'abril, segons un nou balanç de víctimes difós aquest dilluns pel Centre Nacional d'Operacions d'Emergència.

Aquesta agència, dependent del Ministeri de l'Interior nepalès, ha confirmat al seu compte de Twitter la mort de 7.276 persones. El balanç, que no inclou una estimació de desapareguts, eleva a 14.362 el nombre de ferits.

El primer ministre nepalès, Sushil Koirala, va advertir fa una setmana que la xifra final de morts podria rondar els 10.000 i el cap de l'Exèrcit va anticipar fins a 15.000 possibles víctimes mortals un cop hagin acabat les feines de recerca.

Gairebé 400.000 edificis han patit danys --totals o parcials-- pel terratrèmol, segons el Centre Nacional d'Operacions d'Emergència. Les condicions meteorològiques i sismològiques tampoc contribueixen a tranquil·litzar una població que avui mateix ha sentit un sisme de magnitud 4,2 en l'escala de Richter, segons el portal eKantipur.