TRAGÈDIA A ALTA MAR

Hollande qualifica de "terroristes" els que trafiquen amb immigrants

El president francès vol més vaixells en l'operació Tritó al Mediterrani

François Hollande en una entrevista de Canal+ a París. / PHILIPPE WOJAZER (EFE)

El president francès, François Hollande, ha demanat "una reunió ràpida" dels ministres europeus d'Interior i Exteriors, després del nou naufragi d'un vaixell d'immigrants que havien sortit de Líbia, i va demanar més vaixells i més vols en la missió Tritó de la UE per evitar aquest tipus de tragèdies.

Es tracta d'incrementar els mitjans de l'operació Tritó i de posar en marxa "una lluita molt més intensa contra el tràfic" de persones, i en particular contra els traficants, que ha comparat a "terroristes" pels riscos que fan córrer als immigrants, ha subratllat Hollande en una entrevista a la televisió Canal Plus.

Així mateix, ha afirmat que si es confirmen les xifres d'aquest nou naufragi, en què podrien haver mort més de 650 persones, "seria la pitjor catàstrofe d'aquests últims anys al Mediterrani".

MÉS DE 1.000 MORTS ELS ÚLTIMS DIES

"Si es confirmen aquestes xifres, els últims dies haurien mort més de 1.000 immigrants al Mediterrani", ha afirmat la portaveu de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides (ACNUR) a Itàlia, Carlotta Sami, que ha tornat a demanar "una solució" a la Unió Europea.

Hollande ha explicat que aquest matí ha estat parlant d'aquests fets amb el primer ministre italià, Matteo Renzi, "per veure com podem actuar de forma urgent", i també que es comunicarà amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i amb el del Consell Europeu, Donald Tusk, per organitzar "una reunió ràpida" dels titulars d'Interior i Exteriors de la Unió.