A KANSAS CITY

Derek Mitchell, 'runner' i exemple de superació

Un tumor benigne a la pituïtària l'ha fet engreixar-se fins als 260 quilos, però això no li ha impedit acabar una carrera de 5 quilòmetres

Encara que pesa 250 quilos, Dereck Mitchell ha completat una carrera de 5 quilòmetres a Kansas City, i s’ha convertit en un exemple de superació. / YOUTUBE / LOCAL 12

Derek Mitchell, de 37 anys, pesa 570 lliures (uns 260 quilos). El seu pes, no obstant, no ha sigut un impediment per complir el seu somni de 'runner' i acabar una carrera de 5 quilòmetres, a Kansas City, Missouri (EUA).

Fa cinc anys, quan tenia 34 anys, li van diagnosticar un tumor benigne a la glàndula pituïtària. I des d'aleshores es va començar a engreixar, i va arribar gairebé als 300 quilos. El tumor, a més, li provoca debilitat muscular, depressió i altres inconvenients físics, com la pèrdua de testosterona.

Però lluny d'acovardir-se, Mitchell es va aixecar del sofà. Primer va començar per fer passejades pel seu barri, lentament, al principi i, a poc a poc, més llargues i a velocitat més ràpida.

FORA REFRESCOS

Mitchell va apartar els refrescos de la seva dieta, va començar a menjar més sa i a fer exercici.

Al final va completar --l'últim-- la carrera de 5 quilòmetres en una hora, 27 minuts i 44 segons. A la meta sonava la cançó de 'Rocky', 'Gonna fly now', i hi havia moltes persones que l'animaven per la seva proesa.

"Volia acabar la carrera amb les mans a l'aire, era el que sentia", va explicar Mitchell al canal Fox4.

Mitchell vol ser inspiració de sacrifici, esforç i superació per a altres persones que estan en una situació similar a la seva.

"Si puc completar una prova de 5 quilòmetres, qualsevol ho pot fer", afirma Mitchell.