Països MUSULMans

Més protestes islamistes contra 'Charlie Hebdo'

Diverses capitals de països musulmans van acollir ahir, dia de la pregària setmanal, manifestacions de protesta contra França i contra la publicació de caricatures de Mahoma considerades insultants. Les mobilitzacions més importants van tenir lloc a Teheran, on van sortir al carrer desenes de milers de persones que van cridar «Mort a França, mort a Israel, mort a la Gran Bretanya, mort a Charlie-Hebdo».

Crits semblants també es van sentir a l'Afganistan i al Pakistan, on les manifestacions, molt nombroses, van transcórrer sense incidents notables. Mahoma és la meva vida; El nostre profeta, el nostre honor és el que es podia llegir a les pancartes amb què van desfilar unes 15.000 persones a la capital pakistanesa, Islamabad. A l'Afganistan, unes 20.000 persones es van manifestar a Herat, la tercera ciutat del país, on es va cremar la bandera tricolor francesa i es va demanar a França que s'excusi oficialment per la publicació de les caricatures del profeta Mahoma.

Mentrestant, el número dels supervivents de Charlie Hebdo del 14 de generamb la caricatura de Mahoma a la portada, passarà dels set milions d'exemplars venuts, segons va anunciar ahir el distribuïdor del setmanari satíric francès.

D'aquests 7 milions d'exemplars, 6,3 han estat distribuïts per tot França i 700.000 a l'estranger. Bèlgica ha estat el país estranger on més s'ha venut el setmanari.