La UE amplia la llista de sancionats per desestabilitzar Ucraïna

Els Vint-i-vuit reclamen a Moscou que repudiï les revoltes prorusses de les regions de l'est ucraïneses

Ashton es dirigeix als mitjans després de la reunió dels ministres d’Afers Estrangers de la UE / GEORGES GOBET (AFP)

Els ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea (UE) han acordat ampliar la llista de personalitats sancionades amb el veto d'entrada a la UE i la congelació de béns en territori europeu per desestabilitzar Ucraïna, però sense precisar de quina nacionalitat seran aquestes figures polítiques i militars. Els Vint-i-vuit han eludit també responsabilitzar obertament Moscou de ser l'incitador de les revoltes prorusses que s'estan produint a les regions de l'est d'Ucraïna, si bé li han exigit que les repudiï. 

Els nous noms que s'afegiran a la llista de sancionats existent, que ja inclou 33 personalitats polítiques i militars, es precisaran els pròxims dies, segons ha explicat la ministra d'Afers Estrangers de la UE, Catherine Ashton, al finalitzar la reunió del Consell de Ministres europeu.

La UE ha reclamat a Rússia la retirada de les tropes desplegades al llarg de la frontera amb Ucraïna i ha tornat a reiterar l'amenaça que l'adopció per part de Moscou de nous passos per desestabilitzar Ucraïna conduirà a l'adopció de sancions econòmiques de llarg abast.

Els Vint-i-vuit han demanat a Kíev que actuï amb la màxima contenció davant les revoltes prorusses de les regions orientals i que contribueixi a rebaixar la tensió d'una situació que ha estat qualificada d'"extremadament preocupant".

Ashton confia que la cimera diplomàtica que mantindrà dijous a Ginebra amb Rússia, els EUA i Ucraïna permeti establir les bases per a una desescalada de la tensió a Ucraïna, amb l'establiment d'un diàleg global entre Kíev i Moscou.

Temes:

Ucraïna