CRISI A L'EST D'EUROPA

Una periodista d'una cadena finançada per Rússia dimiteix en directe

Liz Wahl, americana néta d'hongaresos que van fugir de la invasió soviètica, denuncia la política del Kremlin a Ucraïna

Una periodista de la cadena Russia Today dimiteix en directe per la política de Rússia a Ucraïna. / periodico

Una periodista nord-americana d'origen hongarès que fins a aquesta matinada treballava per a la cadena de televisió russa en anglès Russia Today, que rep fons públics russos, ha dimitit en directe en protesta per la política del Kremlin a UcraïnaLiz Wahl ha explicat als espectadors que "no podia treballar per a una cadena finançada pel Govern rus, que oculta i absol les accions de Vladímir Putin". "Crec en la difusió de la veritat, i per això dimitiré quan acabi aquesta emissió", ha afegit.

La jove periodista ha citat una altra companya que aquesta mateixa setmana va afirmar en directe que la intervenció russa a Crimea era "un error" i ha afirmat que com a periodista de la cadena tenia molts dilemes ètics i morals. Ha relatat que els seus avis van emigrar als Estats Units durant la revolució a Hongria, el 1956, fugint de les tropes soviètiques. "He tingut molta sort de créixer als Estats Units", ha apuntat.

Russia Today és una cadena russa que té delegacions a tot el món i que emet en anglès, castellà i àrab. La seu als EUA és a Washington, que és on treballava fins ara Wahl.

Temes:

Ucraïna