L'activisme femení

Inna Xevtxenko (Femen): «Això és una revolució»

Inna Xevtxenko (Femen): «Això és una revolució»_MEDIA_1 / AFP / DANI POZO

La líder del moviment feminista Femen, la ucraïnesa Inna Xevtxenko, va recolzar ahir les revoltes a Ucraïna, que va qualificar de «revolució», va fer una crida als seus compatriotes a la «insurrecció» i va demanar ajuda a la Unió Europea i Estats Units.

«No són protestes, és una revolució. El poble sap que ningú li donarà els seus drets, cal sortir a buscar-los», va assenyalar Xevtxenko en una columna publicada en la versió francesa del diari digital Huffington Post.

L'activista pels drets de les dones, resident a París, diu que està en contra de «la violència» però recolza «la insurrecció».

«És una muralla contra l'opressió estalinista, a la qual el poble s'ha d'enfrontar. És una muralla pels drets humans, contra assassins com [Víktor] Ianukóvitx [el president ucraïnès]», va escriure Xev­txenko.

La feminista radical critica la

debilitat dels líders opositors del seu país, com la de l'excampió mun-

dial de boxa al capdavant del partit UDAR, Vitali Klitstxkó, que «recomana 'mantenir la calma' en un moment en què no és possible», va assenyalar.

«Faig una crida als ucraïnesos a lluitar pels seus drets, i a la comunitat europea a no esborrar Ucraïna d'Europa. El procés ja està en marxa, ens acostem als estàndards europeus i ho fem amb molt de soroll. Faig una crida a totes les democràcies a unir-se a la lluita perquè no es tracta d'Ucraïna, sinó del que anomenem 'els drets humans'», va afegir.

Xevtxenko va demanar expressament a la UE i als EUA que apliquin «sancions politicoeconòmiques contra un president i un Govern que no recolzen els civils que lluiten per la seva llibertat». «És la nostra revolució nacional, i Ucraïna se la mereix», va manifestar.