El Consell de Seguretat de l'ONU demana el final de la violència a Egipte

L'organisme internacional reclama a "totes les parts" una "contenció màxima" per evitar més morts

Un egipci plora al costat d’un familiar mort, aquest dijous en un dipòsit de cadàvers del Caire. / MOSAAB EL SHAMY (EPA)

Els membres delConsell de Seguretat de l'ONUvan assenyalar aquest dijous la seva "preocupació" per la greu situació a Egipte i van demanar a totes les parts el final de la violència.

Els membres del Consell "rebutgen tota forma de violència", segons ha explicat a la premsa la presidenta de torn de l'òrgan, l'ambaixadora argentina,María Cristina Perceval, al final d'una reunió a porta tancada.

La discussió es va entaular després d'un informe que va presentar el secretari general adjunt de l'ONU, Jan Eliasson, sobre la situació a Egipte després del mig miler de morts i els milers de ferits que es van produir dimecres en larepressió de les protestes islamistes.

Els membres del Consell han assenyalat la seva "preocupació" i han considerat "imprescindible" posar fi a la violència i que el poble d'Egipte, "sense violència, pugui avançar cap a la reconciliació nacional", ha afegit Perceval.

Per a això, els 15 països que integren l'organisme han insistit que "totes les parts" exerceixin una"contenció màxima"per evitar que es repeteixin fets violents.