L'FBI difon imatges de dos sospitosos de l'atemptat de Boston

Les autoritats federals han distribuït un vídeo i fotos dels presumptes terroristes i ha demanat la col·laboració ciutadana per localitzar-los

Vídeo en què apareixen els sospitosos de l’atemptat de Boston. / periodico

Les autoritats dels Estats Units tenen clarament identificats en imatges dos sospitosos de l'atemptat de dilluns a la marató deBoston i l'FBI està fent circular un vídeo i diverses fotos entre policies i altres autoritats i ha demanat la col·laboració ciutadana per localitzar-los.

En una roda de premsa, l'agent especial de l'FBIencarregat de la investigació de l'atemptat,Richard DesLauriers, ha descrit els dos sospitosos, d'aparença jove i que es cobrien el cap amb gorres, un negra i l'altre blanca, i ha reclamat la col·laboració ciutadana per localitzar-los. "Qualsevol informació per petita o insignificant" que sembli pot ser vital per a la investigació, ha afirmat.

L'agent ha advertit que els dos individus són considerats "altament perillosos" i ha demanat als ciutadans que no prenguin accions pel seu compte. Si es té alguna pista sobre ells, l'FBI recomana contactar amb les autoritats.

Col·laboració mundial

Lesimatges i un vídeodels joves que han estat identificats com a "sospitós 1" i "sospitós 2" estan disponibles a lapàgina web de l'FBI .

En lestres seqüències fetes públiques es veu el 'sospitós 1', amb gorra negra, i el 'sospitós 2', amb gorra blanca, avançar a escassa distància un de l'altre, per la vorera entre el públic. Tots dos vesteixen caçadores esportives i porten a l'esquena unesmotxilles.

DesLauiresha assegurat que lainvestigació s'ampliarà a tot el móni ha demanatcol·laboració internacionali nacional a tots els nivells. L'agent ha insistit que aquestes són lesúniques fotos fiables, en referència a les imatges que s'estan publicant a internet i per altres mitjans i de les quals ha advertit que no són fidedignes.

Les imatges del 'New York Post'

Encara que diversos mitjans nord-americans han informat sobre la identificació dels sospitosos asseguraven que les autoritats no volien fer-les públiques encara, el tabloide 'New York Post' s'ha avançat a l'FBI i ha penjat a la seva web una d'aquestes instantàniesNew York Post.

El 'Post' assegura que en altres fotos diferents que l'FBI també està distribuint entre agents es veu un dels sospitosos portant unabossa blava i un altre ambuna de negra, on podrien haver traslladat les dues olles a pressió convertides en bombes.

El sospitós amb la bossa negra apareix amb ella en una foto feta a les 10.53 del matí, però la bossa no es veu en una altra instantània feta a les 12.30. Segons diversos mitjans les autoritats no coneixen encara els noms delssospitosos.