LA CAMPANYA D'OBAMA DES DE DINS

Cinc dòlars: passa-ho

El termini per recaptar fons per a lacampanya, segons leslleis federals, finalitzava aquesta mitjanit a Washington (6.00, hora espanyola). Hi ha diverses vies per les quals els partits recapten diners. I una, que ambBarack Obama ha adquirit molta més importància, és el finançament a través de les bases.

A més de les trucades telefòniques o del dia a dia dels actes, els voluntaris també podem col·laborar en la recaptació de fons de diverses maneres. Una és amb un sistema fàcil en què crees la teva pròpia pàgina web i la promociones perquè els teus amics, coneguts i familiars aportin diners.

L'altra és a través de la donació directa a través dels milers decorreus electrònics i missatges directes que ens arriben --per exemple, un deMichelle Obama-- on generalment demanen unaaportació de cinc dòlars i, sobretot, que ho diguis als teus amics, reenviant el missatge o a través de les xarxes socials. Facebook és la xarxa que més s'utilitza entre els voluntaris.

El coordinador nacional,Marlon Marshall, ens va comentar que els voluntaris havíem recaptat un 60% més que en les eleccions del 2008. Per descomptat, hi ha altres vies, com les SuperPac, grans organitzacions que recapten sumes espectaculars de grans contribuents.Hi ha qui ha criticat,fins i tot entre els seus partidaris, que Obama accepti aquests diners.

La idea que petits contribuents, persones treballadores, facin possible en conjunt una multimilionària campanya electoral éspatriòtica, és esperançadora i és un dels missatges importants que intenten transmetre els demòcrates.