INTERVENCIÓ DE 'BYPASS' AL LÍDER NIPÓ

L'emperador del Japó, operat amb èxit del cor

S'espera que pugui abandonar l'hospital d'aquí poques setmanes

Akihito, en una imatge d’arxiu. / YOSHIKAZU TSUNO

L'emperador del Japó,Akihito, s'ha sotmès aquest dissabte amb èxit a unbypasscoronari a l'Hospital Universitari deTòquio, segons ha informat l'Agència de laCasa Imperial nipona.

Akihito, de 78 anys, ha sortit del quiròfan poc després de les 15.00 hora local per ingressar a la unitat de cures intensives de l'Hospital deTòquio.

L'operació ha estat realitzada per un equip mèdic de l'Hospital Universitari deTòquio i de l'Hospital deJuntendo encapçalat pel doctorAtsushi Amano. El doctor, amb la resta del seu equip, oferiran una roda de premsa avui a les 18.00 hora local per explicar els detalls de l'operació.

Més de cinc hores d'operació

La intervenció, que s'ha fet amb anestèsia total i ha durat una mica més de cinc hores, ha començat avui a les 10.00 hora local.

La cirurgia es produeix després d'haver-li detectat el dia 11 de febrer l'estrenyiment de dues de les seves artèries coronàries al realitzar-li una angiografia i és la primera a què se sotmet l'emperador des que el 2003 fos intervingut per un càncer de pròstata.

S'espera queAkihito sigui capaç d'abandonar l'hospital d'aquí unes dues setmanes si no sorgeixen complicacions, i fins i tot podria encapçalar una cerimònia l'11 de març per commemorar l'aniversari del devastador tsunami que va afectar el nord-est del Japó, va informar prèviament l'Agència de laCasa Imperial.