RETINGUDES MÉS DE TRES SETMANES

Arriben a Seül les dues ostatges sud-coreanes alliberades a l'Afganistan

El Govern les protegirà mitjançant un programa especial

Les dues ostatges sud-coreanes alliberades dilluns pels talibans a l'Afganistan han arribat avui a Seül després d'haver estat retingudes més de tres setmanes amb 19 compatriotes, segons l'agència coreana Yonhap.

Kim Kyung-ha, de 37 anys, i Kim Gina, de 32, han arribat a l'aeroport internacional d'Inchon, a la capital sud-coreana, procedents de Kabul en un avió de les aerolínies de Corea del Sud. Després de l'aterratge, han estat traslladades en ambulància per les autoritats a un hospital militar als afores de la ciutat.

Agraïdes als seus compatriotes

"Sento molt haver preocupat [els sud-coreans]", ha assegurat davant els mitjans de comunicació Kim Kyung-ha. Les dues ostatges s'han mostrat molt agraïdes als seus compatriotes per la mobilització massiva que ha permès el seu alliberament, però no han volgut respondre a les preguntes dels mitjans de comunicació.

Els familiars de les dues segrestades per la milícia talibana han pogut pujar a l'avió breument abans del seu trasllat a les instal·lacions sanitàries, segons han informat els mitjans sud-coreans.

Alliberament dels altres 19 segrestats

Les dues dones estaran protegides per un programa especial del Govern de Seül perquè el seu testimoni no afecti les negociacions que s'estan portant a terme amb els talibans per alliberar els altres 19 sud-coreans retinguts a l'Afganistan.

Kim Kyung-ha i Kim Gina formaven part d'un grup de 23 sud-coreans que van ser segrestats a l'Afganistan el 19 de juliol per un grup talibà quan es desplaçaven en autobús entre Kabul i Kandahar. Dos d'ells van ser executats dies després que el Govern afganès es negués a respondre a la petició del grup insurgent d'intercanviar els seus presos pels ostatges sud-coreans.

Temes:

Seül