Patrocinat per

gestions bancàries des de casa

Planificar la pròpia economia davant de l'aturada generada pel coronavirus

El BBVA ofereix eines per gestionar les finances familiars i preveure imprevistos

Des de l''app' es pot establir un pressupost màxim per a cada categoria de despesa

programabbva

Si normalment ja és important realitzar una planificació de les pròpies finances, amb la crisi sanitària del coronavirus (i la conseqüent aturada de l’activitat), encara més. Per això, el BBVA posa a l’abast dels seus clients tota una sèrie de funcionalitats per gestionar i monitorar la seva economia domèstica en remot. A través de l’‘app’ mòbil o la web estan disponibles eines com ‘El meu dia a dia’, ‘Els meus pressupostos’, ‘Moviments previstos’, ‘Les meves metes’ i ‘Programa el teu compte’, que ofereixen suggeriments per gestionar els estalvis i anticipar-se a imprevistos.

‘El meu dia a dia’, per exemple, permet al client visualitzar les despeses i ingressos ordenats en categories i subcategories, cosa que resulta útil per planificar i prendre decisions a l’hora d’enfrontar-se a possibles despeses no previstes durant aquesta quarantena. Intuïtiva i molt fàcil d’utilitzar, brinda al client informació molt visual acompanyada de gràfics i d’etiquetes, que l’ajuden a tenir el control total dels seus comptes i targetes de forma actualitzada.

Ser previsors

D’altra banda, ‘Els meus pressupostos’ permet als clients assignar un import màxim que està disposat a gastar en cada categoria. Aquest servei facilita que no s’excedeixi en despeses en categories que l’usuari considera innecessàries durant les setmanes de confinament. Per crear un pressupost, s’ha de triar una categoria de despesa i una quantitat màxima, així com la durada. Una vegada ordenats els pressupostos, la pantalla mostra una barra de progrés i un percentatge de la despesa real respecte a la quantitat total marcada com a límit per al mes. Quan s’està a prop d’assolir el pressupost o s’ha assolit, l’usuari rep una alerta.

‘Moviments previstos’ ofereix al client del BBVA un calendari predictiu que avança els moviments esperats el mes en curs i en el següent. Aquesta eina, que es nodreix de ‘big data’ i intel·ligència artificial, permet conèixer la quantitat que suposarà la factura de la llum, aigua o gas o l’assegurança del cotxe o de la llar si ho tenim fraccionat, entre altres exemples. Aquestes dades poden ser exportades fàcilment pel mateix client amb l’objectiu de tenir sota control les seves finances.

I finalment, ‘Les meves metes’, una funcionalitat que permet crear un objectiu d’estalvi i destinar diners de forma periòdica o puntual, segons la necessitat de cada persona, fins a complir l’objectiu. Aquest servei facilita complir un objectiu còmodament per poder optar a aquests diners i utilitzar-lo davant d’eventualitats produïdes pel Covid-19.

Fórmula automàtica

A més, el BBVA va estrenar l’any passat ‘Programa el teu compte’, un servei compost per sis regles que ajuden el client a gestionar de manera automatitzada els seus comptes evitant que n’hagi d’estar pendent. Una d’aquestes regles és Estalvi a final de mes. Amb aquesta regla, el client pot traspassar automàticament a un compte d’estalvis un percentatge del que li hagi sobrat. Una altra regla que pot resultar de gran utilitat és l’Estalvi en pressupostos, que permet traspassar a un altre compte cada final de mes el que li hagi sobrat dels pressupostos configurats prèviament. D’aquesta forma, el client pot fer créixer el saldo del seu compte d’estalvis sense gairebé notar-ho

Temes:

BBVA