Celebració local

Carnaval de l’Hospitalet 2023: horari i recorregut de les rues

  • De les dates i horaris més importants, aquesta és la informació clau que has de conèixer per viure els Carnavals 2023 als barris de la teva ciutat

La celebració de Carnaval és una de les principals festivitats de l’any a les grans ciutats catalanes, que aquest 2023, quan les restriccions de la pandèmia ja queden lluny, tornen a omplir els seus carrers de música i disfresses.

A l’Hospitalet de Llobregat es podrà disfrutar de la tradicional festa popular del 16 al 22 de febrer. De les dates i horaris més importants en el recorregut de les diferents rues locals, aquesta és la informació clau que has de conèixer per viure els Carnavals 2023 a la teva ciutat.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Dates i horaris clau

El dissabte 18 de febrer se celebraran multitud de rues als barris del municipi barceloní. A Sanfeliu, la festa comença a les cinc de la tarda amb la rua de carnaval i el concurs de disfresses. A aquella mateixa hora, també es posaran en marxa les rues del Centre i Sant Josep, Gornal i Collnlanc-la Torrassa. A les 17.45 h començarà la rua de Pubilla Casas, i 15 minuts després, a les 18.00 h, ho farà la rua de Santa Eulàlia.

El mateix dissabte, a Bellvitge celebraran durant tot el dia el ‘Passeig de la Baldosa’, amb una rua a les 11.30 h del matí, una fira artesanal durant tot el dia, de 9.00 h a 22.00 h, i una sessió musical de ‘dj’ de 22.00 h fins a la una de la matinada. Diumenge continuarà la fira artesanal amb el mateix horari i les entitats veïnals del barri organitzaran una rua d’11.00 h a 13.00 h. A les 19.00 h es realitzarà la crema del ‘Rei Carnestoltes’.

El diumenge 19 de febrer, Can Serra celebrarà la rua de carnaval a les 12.00 h i a les 13.30 h portaran a terme la crema del ‘Rei Carnestoltes’.

Altres activitats del Carnaval

Del 2 al 24 de febrer, en el Centre Cultural de Sanfeliu s’exposa ‘Venezia 2002’, amb una sèrie de fotografies de Montserrat Monrós. Per la seva banda, el barri de la Florida es farà el judici al ‘Carnestoltes’ i posteriorment se’l cremarà el dimecres 22 de febrer a partir de les 19.15 h de la tarda.

Enterrament de la sardina

El dimecres 22, els barris de Bellvitge i Sanfeliu realitzaran l’‘Enterrament de la sardina’. A Bellvitge es farà a les 18.30 h, amb la participació dels ‘Diables Infantils del Club Bellvitge’, i a Sanfeliu es farà de 17.30 h fins a les 19.00 h, amb una cercavila al voltant de la plaça de les Comunitats i la plaça dels Cirerers.