Mesura provisional

Un incendi obliga a ressituar els alumnes d’una escola bressol de l’Hospitalet

  • El Centre Cultural Santa Eulàlia i l’escola bressol Estel Blau acolliran provisionalment els alumnes mentre no pugui utilitzar-se el subministrament d’aigua

  • CONTEXT | Sis cotxes cremats i 80 veïns autoevacuats en un incendi a l’Hospitalet

Els alumnes de l’escola bressol La Casa dels Arbres de l’Hospitalet de Llobregat seran provisionalment ressituats en altres equipaments educatius mentre el centre es mantingui tancat a causa dels danys causats per un incendi aquest diumenge passat.

D’una banda, el Centre Cultural Santa Eulàlia s’adaptarà per poder acollir els nens de 2 a 3 anys, mentre que els més petits, de 0 a 2 anys, aniran a l’escola bressol Estel Blau, que la mateixa cooperativa gestiona al barri de Bellvitge.

En una trobada celebrada precisament al Centre Cultural Santa Eulàlia, els pares i mares dels alumnes han parlat amb l’alcaldessa de la gran ciutat catalana, Núria Marín, amb el regidor d’Educació, David Quirós, i amb la directora del centre, Olga del Amo, per conèixer les possibles alternatives i rebre informació sobre l’estat de l’escola bressol.

Malgrat que l’equipament propi de l’escola bressol no ha quedat malmès, no podrà reobrir mentre no es pugui tornar a utilitzar el subministrament d’aigua, ruptura que obligarà a reparar les canalitzacions que han quedat foses per la calor de les flames.

Període incert

«Per ara, els tècnics no saben valorar si tenen per a quinze dies, un mes o tres mesos. La magnitud dels desperfectes és molt elevada», ha lamentat la directora Olga del Amo.

Els Bombers de la Generalitat van informar a primera hora del matí d’aquest dilluns que s’havien cremat sis cotxes aparcats dins d’un aparcament comunitari i que el fum, que s’havia escapat per les escales dels edificis, havia obligat vuitanta veïns a autoevacuar-se.