Col·lectius vulnerables

Entitats socials denuncien la «inacció» dels serveis socials de l’Hospitalet

  • Han anunciat que posaran en marxa un cicle de mobilitzacions «fins que el govern municipal reaccioni»

  • Des del govern municipal asseveren que han escoltat els plantejaments de les entitats i que han pres nota d’«alguna de les seves propostes»

PAH Barcelona

La PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i el Sindicat de Llogateres van denunciar aquest dijous la «inacció» dels serveis socials de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) davant l’emergència residencial i la pobresa energètica.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Representants d’aquestes entitats socials s’han reunit amb el tinent d’alcalde d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans de l’Hospitalet, Jesús Husillos, per reclamar un «canvi d’actitud urgent» per part dels serveis socials municipals, segons han explicat les organitzacions en un comunicat.

«Denunciem la insostenible situació actual d’emergència econòmica i social, de pobresa i de desprotecció generalitzada a la ciutat, per la qual cosa centenars de famílies s’acosten a les nostres assemblees afectades per greus problemes de vivenda i pobresa energètica», han assenyalat.

Així mateix, han lamentat el «rebuig sistemàtic» del consistori davant les propostes i demandes presentades, i han anunciat que posaran en marxa un cicle de mobilitzacions «fins que el govern municipal reaccioni».

Discrepàncies sobre la reunió

Segons les entitats, en la trobada el tinent d’alcaldia «ha admès que el telèfon de reserva de cites no funciona des de fa mesos, que hi ha una greu falta de personal d’atenció i que només tenen un tècnic per atendre situacions d’urgència en desnonaments».

Fonts municipals han negat a Efe que Husillos hagi reconegut aquestes qüestions i han afirmat que l’ajuntament ha escoltat els plantejaments de les entitats i ha pres nota d’«alguna de les seves propostes que poden ajudar a millorar el servei».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet a EL PERIÓDICO l’Hospitalet