CORONAVIRUS

Desallotjades gairebé 200 persones en un bar de l'Hospitalet per no respectar les mesures sanitàries

Segons indiquen fonts policials, un veí va trucar alertat per la multitud que s'havia amuntegat per veure la final de la Champions

«La majoria no eren clients ni estaven prenent res; nosaltres no els servíem», declaren els responables del local

concentracion-hospi

La Guàrdia Urbana de l’Hospistalet de Llobregat va desallotjar aquest diumenge 23 d’agost a la nit un bar de l’avinguda del Masnou en el qual s’havien concentrat dotzenes d’aficionats al futbol per mirar la final de la Champions entre el PSG i el Bayern de Munic. Segons indiquen fonts policials, un veí va trucar alertat per la multitud que s’havia amuntegat al bar, i hi va acudir la Unitat d’Intervenció de la Guàrdia Urbana.

A l’arribar al local, les mateixes fonts expliquen que es van trobar amb 140 persones a la terrassa veient el partit, «gairebé el triple del permís que tenen». «El local té llicència per a 12 vetlladors –una taula i les seves quatre cadires–, és a dir, 48 persones, però hi havia 19 vetlladors i fins a 140 persones entre els que estaven asseguts i els que estaven drets», assenyalen des de la Guàrdia Urbana.

A més, indiquen que a l’interior del local també «es duplicava l’aforament permès en relació amb els límits de les restriccions per la Covid-19», cosa que suposa «unes 50 persones més».

Els amos del local, ubicat al barri de la Florida –un dels barris més densos i afectats pels rebrots de Covid-19 de l’Hospitalet–, expliquen que ells van posar les seves 12 taules, però que la gent va començar a arribar en massa i a agafar i posar sense permís taules que estaven guardades. «Vam posar les taules bé, però va començar a venir gent i agafaven les taules que teníem a part. La majoria no eren clients ni estaven prenent res; nosaltres no els servíem», declaren.

«No els podíem fer fora»

Els responsables del bar expliquen que tenen una tele «bastant gran» fora i que per això la gent hi va anar. «No els podíem fer fora, eren molts. La meva família estava estressada i ens feia por apagar-los la tele», afirma un dels responsables.

Per la seva part, els agents de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet expliquen que no es va sancionar els assistents. «Només van poder actuar tres patrulles i la Unitat d’Intervenció, un total de 12 agents. Amb tanta gent es va decidir no sancionar individualment per evitar riscos», relaten fonts policials.

Finalment, es van aixecar actes als amos del bar per «infringir la normativa municipal» a l’haver-hi més vetlladors a la terrassa dels que tenien autoritzats i per no complir les mesures sanitàries decretades.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA