PISOS RUSC POLÈMICS

Arran ataca un pis rusc a l'Hospitalet

L'organització ha difós l'atac a través de Twitter, on ha assenyalat aquests pisos com el "millor exemple de la mercantilització de la vivenda"

zentauroepp45357414 pisos colmena181006191754 / ngel Garc a

Membres de l’organització juvenil Arran han atacat aquest dijous un pis rusc fins ara clandestí situat al carrer Rosselló de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

En un vídeo difós a través de Twitter és pot veure com una persona trenca els vidres de l’immoble, a la façana del qual hi ha una pintada que diu: 'Fora pisos rusc dels PPCC'.

La formació situa aquesta acció en el marc d’una campanya en defensa de la vivenda, que ha iniciat amb l’atac a aquest pis rusc, un model habitacional que, denuncien, és "el millor exemple de mercantilització de la vivenda". Així, l’organització és queixa que s’ofereixin com a pisos càpsules de 2,6 metres per 2 metres a un cost de 200 euros, ja que suposa "condemnar les persones a la misèria", asseguren. 

La polèmica per l’arribada d’aquestes vivendes a Barcelona va sorgir fa uns mesos i es va instal·lar a l’Hospitalet quan la promotora d’aquests pisos, Haibu 4.0, va exhibir la prova pilot d’una d’aquestes vivendes a la ciutat, que va ser clausurada per la Guàrdia Urbana perquè no tenia permís.

Des d’aleshores, entitats i partits polítics, inclòs el govern local, han mostrat el seu rebuig a la instal·lació d’aquests pisos a l’Hospitalet, tot i que la clandestinitat de les vivendes ha permès que s’acabin instal·lant a la ciutat. 

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Arran