IMPULS A L'EDUCACIÓ PÚBLICA

Llum verda a la construcció de l'escola Paco Candel de l'Hospitalet

La Comissió Territorial d'urbanisme ha aprovat definitivament el projecte, que posarà fi a la provisionalitat dels barracons

escola-paco-candel-lh-avana-1024x570

La Comissió Territorial d’urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona ha aprovat definitivament la construcció de la nova escola infantil i primària Paco Candel de l’Hospitalet, que preveu l’edificació d’un nou centre per posar fi a la provisionalitat dels barracons en els quals s’imparteixen les classes actualment.

Aquest nou edifici se situarà al carrer de l’Aprestadora i tindrà una superfície total de 7.713 metres quadrats dividits en dues plantes, i a més complirà les condicions per acollir una futura ampliació amb un institut d’ensenyament secundari (IES). 

D’aquesta manera, l’Hospitalet vol assumir el creixement de la població escolar i potenciar el desenvolupament d’activitats educatives i socials.

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, ha expressat la seva satisfacció per l’aprovació definitiva d’aquest projecte, i ha manifestat la importància d’aquest tràmit i el que representa per acabar amb la solució temporal dels barracons.

El Departament d’Esenyament assumirà el finançament i l’Ajuntament desenvoluparà el projecte i la construcció del nou centre, que s’emmarca en l’acord de col·laboració establert entre totes dues administracions el 2016, que es basa en la corresponsabilitat per a la prestació del servei educatiu a la ciutat.

En aquesta línia, també s’ha ampliat l’oferta educativa en nivells intermedis –P5 a tercer de primària– a diversos centres distribuïts per tota la ciutat, així com en nivells de primer d’ESO.

Aquest pacte preveu, a més, la construcció de l’escola Ernest Lluch i planteja una inversió global per a aquest any d’1,45 milions d’euros per a obres de millora en centres educatius, 270.000 dels quals els aportarà l’Ajuntament.

Així, totes dues administracions –Ajuntament i Departament de Ensenyament– faran obres de millora a set escoles d’infantil i primària. Quant als instituts, el Departament farà una inversió de 612.000 euros i en total invertirà més de dos milions d’euros en obres als centres educatius de la ciutat.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA