Art

El Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet dedica una exposició a Pepe Espaliú

La mostra aborda la producció de l'artista en tres moments clau de la història recent del nostre país

Últim Sopar (1970). Col·lecció Centre d’Art Pepe Espaliú, Còrdova.  / PERIODICO

El Centre d'Art Tecla de l’Hospitalet del Llobregat inaugura avui una exposició dedicada a Pepe Espaliú, un dels artistes més destacats de la generació espanyola dels vuitanta i noranta del segle passat. La mostra, titulada "Pepe Espaliú. Tres temps. Barcelona / Hospitalet: 1975-1988-1993” aborda la producció del pintor, escultor i dibuixant en tres moments clau de la història recent del nostre país.

Pepe Espaliú (Còrdova, 1955-Madrid, 1993) va desenvolupar una obra coherent i significativa relacionada estretament amb la reflexió sobre la pròpia identitat. La seva trajectòria s'inicia a mitjans dels setanta a Barcelona, coincidint amb la formació i el desenvolupament de l'art conceptual a Catalunya.

L'obra d'Espaliú adquireix una gran importància pocs anys després arran del seu pas per la revista Figura a través de la qual es vincula amb el grup d'artistes relacionats amb la galeria La Màquina Espanyola.

La màscara, la identitat, la construcció de la imatge i el cos, el contacte i la mirada de l'altre o l'ocultació i el desig seran alguns dels temes recurrents sobre els quals treballarà aquest artista. També se'l valora per fer profundes conceptualitzacions de la vivència de la sida, malaltia que va patir, i amb la qual va dialogar amb valentia en el pla artístic.

L'exposició

L'exposició al Centre d'Art Tecla Sala, que coincideix amb el 25è aniversari de la mort de l'artista, i que compta amb el suport de la col·lecció del Centre d'Art Pepe Espaliú de Còrdova, es planteja com un recorregut per context artístic de Barcelona en tres temps: 1975 -amb la primera exposició d'Espaliú a Barcelona i el 1976 a l'Hospitalet- és l'auge de l'art conceptual; 1988 representa la postmodernitat, i 1993 l'any de l'última exposició. Tres èpoques, tres contextos, tres moments d'un artista i dues ciutats.

Més notícies a l'Hospitalet

Temes:

Exposicions Art