MILLORA DE L'ESPACIO PÚBLIC

Arrenca una campanya de civisme als carrers de l'Hospitalet

Incidirà en el soroll, la neteja i la recollida dels excrements dels gossos

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, amb la participació de la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat, ha posat en marxa una campanya que convida la ciutadania a mantenir actituds cíviques, respectar la convivència i tenir cura de l'espai públic.

L'alcaldessa de l'HospitaletNúria Marín, i el president de la Federació d'Associacions de Veïns, Manuel Piñar, han presentat aquest dimarts la campanya durant la inauguració del quart correcan per a gossos de la ciutat, instal·lat al barri de Pubilla Casas, segons ha informat l'ajuntament en un comunicat.

La campanya de civisme, amb l'eslògan 'Som una gran ciutat i la volem en condicions', incideix en aspectes com el soroll, l'ús dels contenidors i les papereres, els excrements dels gossos i els grafits, i recorda que l'Ordenança del Civisme i la Convivència estableix sancions de fins a 3.000 euros per a les persones que no respectin les normes de bon ús de l'espai públic.

La campanya, que inclourà la distribució de 105.000 díptics informatius a les llars de l'Hospitalet, durarà fins al mes d'octubre i també es podrà veure en banderoles, tanques publicitàries, autobusos, estacions de metro i marquesines.

Marín ha explicat que el consistori "està millorant l'espai públic i fent campanyes de sensibilització, però també està sancionant aquelles persones que no respecten les normes i posen en risc la convivència ciutadana".

DENÚNCIES

En aquest sentit, durant el 2016 la Guàrdia Urbana va interposar 2.000 denúncies per infraccions en l'àmbit del civisme i la convivència, mentre que aquest any ha portat a terme dues campanyes específiques en matèria de tinença d'animals, amb 149 denúncies, i en matèria d'abocaments d'escombraries a les papereres, amb 40 denúncies.

Durant aquest estiu, l'Ajuntament de l'Hospitalet reforçarà el servei d'agents cívics, amb la incorporació de 10 professionals, i incrementarà en 50 persones el personal del servei de neteja viària i dels contenidors.