Quan L'Hospitalet es converteix en la seu estatal del jazz manouche

Del 21 al 27 de novembre se celebrarà el Festival Django L'H, l'únic del país dedicat a aquest tipus de música

El Festival Django L’H torna a L’Hospitalet. La setena edició d'aquesta festa del jazz se celebrarà del 21 al 27 de novembre, quan tornarà a sonar a la ciutat catalana el jazz manouche: un gènere genuïnament europeu que va revolucionar el jazz americà a la primera meitat del segle XX.

Al llarg d'una setmana, el festival programarà concerts dels màxims representants internacionals del gènere, classes magistrals a través de l'Escola de Música de L'Hospitalet, l'única del món amb un programa d'estudis dedicat al jazz manouche, i jam amb sessions als principals clubs de jazz i sales de concerts de Barcelona i L’Hospitalet.

CLASSES GRATUÏTES DE SWING 

Com a novetat, el festival incorpora classes gratuïtes de swing amb ballarins professionals en la modalitat de Shag i Balboa, dos estils que encaixen amb el jazz manouche, així com una masterclass d'acordió.

L'exhibició i la formació són la base del festival, que vol convertir el jazz manouche en una eina pedagògica i integradora a l'abast de tots.

TROBADA MUNDIAL

Al llarg de sis edicions, amb més de 30 classes magistrals i 70 concerts, el Festival Django s'ha convertit en el punt de trobada de músics i amants del jazz manouche o gipsy swing del món. 

Més notícies de L'Hospitalet a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Jazz