Inversions en sanitat

Marín reclama a la Generalitat les millores del CAP Rambla de la Marina i l'Hospital de Bellvitge

L'alcaldessa de l'Hospitalet reitera que té la voluntat d'impulsar un gran pacte ciutadà en defensa d'una sanitat pública de qualitat

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat dues resolucions en què s'insta la Generalitat a iniciar les obres del centre de rehabilitació a l'edifici del CAP Rambla de la Marina i les obres de millora del Servei d'Urgències l'Hospital de Bellvitge.

Les obres han de convertir el CAP Rambla de la Marina en un centre de rehabilitació de referència a la ciutat, una reivindicació dels veïns del barri, que van ocupar l'equipament durant set mesos quan la Generalitat va anunciar que tenia la intenció tancar-lo. En els pressupostos del 2015, la Generalitat va assignar una partida a les obres, que encara no tenen data d'inici.

En aquesta línia, l'alcaldessa Núria Marín ha reiterat que té la voluntat d'impulsar en aquest mandat tres grans pactes polítics i ciutadans, "el primer dels quals serà per a una sanitat pública de qualitat".

Per arribar a aquest pacte, l'alcaldessa iniciarà contactes amb els grups polítics, les associacions de professionals i les entitats de la ciutat. Marín ha demanat a la Generalitat que compleixi els seus compromisos i que "no s'oblidi de la seva responsabilitat per garantir el que és de justícia: tenir una sanitat digna".

L'alcaldessa ha recordat que queden pendents altres inversions a la ciutat en l'àmbit de la sanitat "com la construcció dels nous CAP Gornal, Santa Eulàlia i Sant Josep, i la posada en marxa del CAP Florida II --ja construït, però que la Generalitat no ha dotat encara de personal per posar-lo en marxa--".

Pel que fa a l'Hospital de Bellvitge, Núria Marín ha defensat que és necessari que la Generalitat destini els recursos que calguin per prestar serveis de qualitat i ha exposat que és un dels centres sanitaris de referència a Catalunya que, com la resta, "manté la qualitat assistencial gràcies a l'esforç del col·lectiu dels professionals".

La resolució aprovada per la Comissió de Salut del Parlament demana que es doti amb el material i el personal necessari el servei d'urgències i que es reobrin els serveis de l'hospital que actualment estan tancats.

Més notícies de l’Hospitalet