La hiperactivitat complica el pronòstic dels trastorns alimentaris

Des de l'Hospital Universitari de Bellvitge de l'Hospitalet, es destaca que l'edat i la impulsivitat augmenten el risc i la severitat de la malaltia

Els símptomes relacionats amb el Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) estan molt presents en les pacients amb trastorns alimentaris.

Així es desprèn d'un estudi dut a terme per investigadors del grup de Psiquiatria i Salut Mental de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge a la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària i del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron sobre 191 pacients. La conclusió és que el TDAH va probablement associat a un pitjor pronòstic.

Així mateix, s'observa que com més impulsivitat i més edat té la pacient, existeix un risc més elevat de desenvolupar un trastorn alimentari i que aquest sigui més sever.

Segons el cap de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l'Hospital Universitari de Bellvitge, Fernando Fernández-Aranda, els trastorns alimentaris es troben "sobretot en les pacients amb trets de personalitat més impulsius: les pacients amb bulímia, trastorns per afartament i també en pacients amb trastorns alimentaris sense especificar".

En canvi, afegeix Fernández-Aranda, "les pacients anorèxiques més restrictives i amb més control no tenen associats aquests símptomes".

Llegiu més informacions de l'Hospitalet en l'edició local

 

Temes:

TDAH