L'Hospitalet redreçarà l'Auditori Barradas durant les vacances i la tardor

La programació musical no tornarà fins al gener de 2013

Les vacances, tradicionalment, són un temps bo per redreçar espais que durant el curs tenen un ús intensiu de forma que puguin tornar a oferir el millor servei. Aquest estiu, a l'Hospitalet, le toca el torn a l'Auditori Barradas, que en realitatja no tornaràa obrir les portes fins al 2013 amb motiu de les obres de remodelació que s'estan portant a terme a l'interior. En concret, es tracta d'operacions de condicionament de l'espai, climatització i en general de millora de les instal·lacions. El tancament, per tant, endarrerirà l'inici de la temporada musical fins a principis del 2013.

El Centre Cultural i Auditori Barradas, és un equipament municipal situat al centre vital de l'Hospitalet que volia convertir-se -i ho ha aconseguit- en un espai de referència de l'activitat cultural de la ciutat. Les activitats que es porten a terme a l'Auditori es dirigeixen al conjunt de la ciutadania i, entre elles, destaquen laprogramació estable de música-petit format- i lesexposicions artístiquesaixí com les aules d'estudi obertes de dilluns a divendres i conferències, debats i activitats culturals diverses dirigides al conjunt de la ciutat. Segons dades consultables a la web de l'Ajuntament referents a l'any 2010, es van portar a terme al seu interior gairebé 60 concerts, amb un total de 5.233 assistents, cosa que dóna fe de l'ús intensiu que es fa d'aquest equipament municipal.

EN HOMENATGE A RAFAEL BARRADAS

Elequipament porta el nom de l'artista uruguaiàRafael Barradas, una de les figures més destacades de l'avantguardisme de principis del segle XX, que va viure en un període curt a l'Hospitalet però suficient per deixar-hi empremta. En reconeixement als seus plantejaments artístics i a la seva tasca com a pintor, il·lustrador i escenògraf, l'Ajuntament va decidir batejar el seu principal equipament cultural amb el seu nom.