Núria Palma, propietària de la parada Fruita i Verdura Toni i Núria, al mercat de la Vall d'Hebron, suggereix una recepta econòmica i nutritiva: coliflor bullida i arrebossada.
INGREDIENTS
1 coliflor
patates
farina de blat
ous
llevat en pols
oli
sal i pebre
vinagre o llimona
PREPARACIÓ
Peleu les patates i netegeu la coliflor. Les fulles també, sempre que siguin fresques. Ho podeu comprovar mirant la base de les fulles: com més blanca sigui, més fresc és el producte.
Bulliu les patates, la coliflor i les fulles en aigua salada abundant. Escorreu-ho i separeu la part blanca de la coliflor. Després poseu en caldo la resta, que es pot amanir amb vinagre o llimona, al gust.
En un recipient, bateu els ous, el llevat i la sal. Afegiu-hi la farina a poc a poc sense deixar de batre, fins a aconseguir una massa homogènia sense grumolls. Arrebosseu els trossets de coliflor i fregiu-los en oli ben calent. Serviu-ho amb les patates bullides i les fulles de coliflor.