Pepita Grifoll, propietària de la Carnisseria Pepita i Joaquim, del mercat de Guinardó, ens ofereix aquesta recepta típica catalana.
INGREDIENTS (4 persones)
750 grams de vedella lligada per rostir
3 cebes
3 tomàquets madurs
1 pastanaga
1 cabeça d'alls
1 trosset de nou moscada
1 trosset de canyella en branca
50 grams de pinyons
1/2 got de conyac
1 got de vi blanc
Caldo
Oli i sal
PREPARACIÓ
Demaneu a la parada la carn lligada per rostir. En primer lloc, escalfeu l'oli en una cassola i daureu la carn. Quan estigui a punt, reserveu-la. A la mateixa cassola daureu les cebes, els tomàquets, la pastanaga, els alls, la nou moscada i la canyella. Quan estigui tot preparat, es torna a incorporar la carn i se li afegeix mig got de conyac, es deixa reposar 15 minuts i se li afegeix el vi. Abaixeu el foc i quan faci xup-xup afegiu-hi tres cullerades de caldo bullint i els pinyons. Deixeu que es cuini a foc lent i no tapeu la cassola.