Laura Ramells, propietària de la parada Menuts Ramells Martín del mercat del Carmel, proposa la recepta de Callos Barcelona, que ha batejat amb el nom de la ciutat a la qual vol rendir homenatge.
INGREDIENTS (4 persones)
1 quilo de tripa
200 grams de cansalada viada
100 grams de xoriço
2 llesques de pa
50 grams d'ametlles torrades
pebre de caiena
2 grans d'all
julivert
2 cebes grans
500 grams de tomàquets madurs
PREPARACIÓ
Talleu la tripa i poseu-la amb aigua i sal. Fregiu el pa, la cansalada i el xoriço, tallats a daus. Retireu el pa quan estigui fet. Afegiu-hi la ceba i el tomàquet. Piqueu al morter el pa, l'all, el julivert, les ametlles i el pebre. A continuació agafeu els callos amb les mans, sense escórrer, i poseu-los a la cassola amb tots els ingredients. Poseu-ho a foc fort, sense parar de remenar, fins que bulli, després abaixeu la temperatura i deixeu-ho coure entre 30 o 40 minuts.
MERCAT DEL CARMEL:
Llobregós, 149