Setmana Internacional dels Arxius

Granollers explora 50 vivències veïnals per construir la seva memòria històrica col·lectiva

  • Albert Forns retrata el bombardeig de 1938 a Granollers amb el llibre ‘I el cel ens va caure al damunt’

  • Resultats eleccions a Granollers 2023: El PSC guanya i manté la majoria absoluta

Autoría desconocida / Arxiu de Granollers

La ciutat de Granollers (Barcelona) celebra la Setmana Internacional dels Arxius (SIA) amb múltiples activitats des d’aquest dilluns al divendres 9 de juny a l’Arxiu Municipal (AMGr) de la localitat vallesana.

Aquest dilluns, dia 5 de juny, es fa un homenatge a la memòria històrica de cinc barris de Granollers a través de 50 entrevistes a veïns dels barris dels Grup Primer de Maig, Can Bassa, Can Gili, Sant Miquel i Can Mònic. No obstant, des de dimecres, 7, fins divendres, 9, hi haurà jornada de portes obertes a l’Arxiu Municipal de Granollers.

Dijous, 8 de juny, tindrà lloc al saló de plens l’acte més destacat amb la presentació del ‘Llibre de privilegis de la vila de Granollers’ a càrrec de l’historiador Jaume Danti i la restauradora Clara Alibés. Datat dels segles XIII-XVI, el llibre és el document històric més valuós del AMGr.

És una compilació de còpies notarials dels privilegis i franqueses reials concedits a la vila des del segle XIII així com documents municipals de tipus administratiu, econòmic, fiscal i de l’administració de la justícia, importants per al bon funcionament de la vila.

Finalment, fins al 28 de juliol estarà disponible al vestíbul de l’ajuntament l’exposició ‘Botigues d’abans’ amb una mirada retrospectiva a comerços antics de la ciutat que ja no existeixen.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers