Edició del 2023

De Manu Guix als Capgrossos de Granollers: així va ser la inauguració dels Specials Olympics

Més de 5.000 persones van assistir a la inauguració dels Jocs Special Olympics al Palau d’Esports de Granollers

Ayuntamiento de Granollers

Aquest dijous, 30 de març, va tenir lloc la inauguració a Granollers (Vallès Oriental) dels Jocs Special Olympics, que s’acaben el 2 d’abril. Més de 5.000 persones van assistir a la inauguració dels Jocs Special Olympics al Palau d’Esports de Granollers.

La cerimònia va començar amb la desfilada dels atletes a les cinc de la tarda, de clubs de Catalunya amb persones amb discapacitat intel·lectual, un esdeveniment organitzat per la Federació Catalana d’Esports per Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers, que vol potenciar la igualtat i la inclusió d’aquest sector.

Les delegacions van desfilar encapçalades per un abanderat de cada grup. Algunes de les entitats que van participar han sigut de Girona –Fundació Privada ALTEM, Centre Psicopedagògic Verge de Montserrat o Associació Montseny Guilleries–; de Lleida –Club Esportiu Alba, Fundació Aspros, Club Esportiu l’Estrella o Sant Joan de Déu Terres de Lleida–; de Tarragona –Fundació Estrella per la Discapacitat, Fundació Villablanca o Club Esportiu Alba de Reus– i de Barcelona –Club Esportiu Alfa, Fundació Bàsquet Català o Club Esportiu TEB–.

Finalment, els Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers juntament amb Els Xics de Granollers van tancar la desfilada.

A continuació, va tenir lloc una de les actuacions més esperades de la jornada: la de Kelly Isaiah, vocalista de Koers, interpretant l’himne dels Jocs Special Olympics 2023, ‘Només s’ha de viure’. El públic multitudinari va acompanyar el cantant amb la cançó, celebrant l’inici dels Jocs.

Acabada l’actuació, va tenir lloc la desfilada dels països participants i les entitats organitzadores dels Jocs: Special Olympics i Federació ACELL, acompanyades d’organitzacions espanyoles i de països com Bèlgica, Hongria, el Marroc o Alemanya.

Un dels moments més especials també va ser durant l’actuació de Manu Guix i Mariona Escoda, que van estar acompanyats per les mascotes dels Jocs, Nuc i Bruna.

A les sis de la tarda va tenir lloc l’encesa de la Torxa Olímpica, després d’haver recorregut durant les últimes tres setmanes 12 ciutats de Catalunya, per fer parada final a Granollers. Els esportistes van entregar la Torxa a Alba Barnusell, l’alcaldessa de Granollers, i els Jocs Special Olympics van quedar inaugurats.

L’acte es va acabar amb una actuació dels grups Clams i Els Catarres, que van interpretar ‘Un sostre ple d’estrelles’.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers