Enrenou mediàtic

Els interrogants que envolten la nova maternitat d’Ana Obregón

  • Ara s’obre la porta a un camp ple d’incògnites com la de qui hauria sigut el donant d’esperma per al procés de gestació subrogada

Ana Obregón comença una nova etapa vital. La presentadora ha sigut mare per segona vegada als 68 anys, segons avança ‘Hola’ i ha verificat YOTELE. Segons la revista del cor, es tracta d’una nena que ha nascut sana i per gestació subrogada als Estats Units, concretament en un hospital de Miami, on en aquests moments es troba Ana ja amb la nova integrant de la seva família.

No obstant, la decisió de la presentadora i actriu ha generat un enrenou mediàtic difícil de sufocar. Ara s’obre la porta a un camp ple d’incògnites com la de qui hauria sigut el donant d’esperma per al procés de gestació subrogada. S’ha especulat amb el fet que el seu fill Álex Lequio, que va morir fa gairebé tres anys, hi podria haver jugat un paper clau. Ahir mateix, la periodista Pilar Eyre va comentar al programa ‘Tot es mou’ de TV-3 el rumor que «potser el donant per a aquesta gestació subrogada era algú molt especial del qual Ana volia tenir un descendent. Quan el teu fill ha mort i tens la possibilitat de tenir un fill del teu fill, potser això està per sobre de tot. No ho sé. Entenc Ana Obregón, no vull criticar-la...».

El mateix va insinuar Federico Jiménez Losantos a ‘Es la mañana de Federico’. El periodista i alguns col·laboradors no han tingut objeccions a l’hora d’insinuar que el pare de la nadó podria ser el difunt fill d’Ana Obregón, Álex Lequio.

«És una cosa que ens ha passat pel cap a tots, però ningú ho diu», comencen expressant els col·laboradors del programa, i s’hi afegeix: «Pot ser del nen, del que va morir». El presentador fins i tot especula amb el que va poder haver passat en les últimes hores del finat: «A aquest nen li diuen que morirà i ell vol que es quedi congelat això per al futur...». Explica que es tracta d’una decisió freqüent en pacients oncològics i que «es pot ser pare post mortem», i finalment sentencia sense embuts: «La nadó pot ser del seu fill Álex».

Entre els dubtes que s’han generat sobre aquesta notícia sorpresa d’Ana Obregón, també hi ha quantes vegades ha intentat ser mare mitjançant gestació subrogada. Si aquest ha sigut el primer intent o si n’hi ha hagut més abans d’aquest, es pregunta ‘Lecturas’.

Una altra de les incògnites és quan tornarà Ana Obregón a Espanya. Per ara, l’actriu és a Miami amb la seva filla. És allà on la petita Ana va néixer el 20 de març, i no serà fins d’aquí unes setmanes quan tinguin l’oportunitat de tornar a Madrid.

Sobre l’exposició pública que farà o no de la seva filla, caldrà esperar per veure si Ana Obregón exposa la petita Ana a les xarxes socials, si la presentarà en societat, si ho farà o no mitjançant exclusiva o en alguna revista, o si preferirà portar tot el relacionat amb la seva filla en la més estricta intimitat i no mostrar res relacionat amb ella. De moment, l’únic que ha dit via xarxes socials és que «mai tornaré a estar sola. He tornat a viure».