Cosmètica de moda

Deu tendències clau en perruqueria, maquillatge, ungles i barberia per a aquest 2023

Primeres espases del sector de la bellesa es donaran cita el pròxim cap de setmana a Barcelona, al saló Expo Beauty, on explicaran les últimes novetats

  • Dotze mites sobre la cura dels cabells que hauries d’oblidar

  • Tallades de cabells ‘mullet’, ‘wolf cut’, ‘shag’, ‘fluffy hair’ o el llarg i escalat, per l’estilista Rubén Ramos (@theawakingofstyle)

Els noms més punters del sector de la bellesa, com l’arxiconegut estilista Alberto Dugarte; els perruquers Alberto Cerdán i Sita Zoroa; l’especialista en ‘hair tattoo’ Ivan Fernández; el millor barber de l’any del 2014 i actual perruquer oficial de la Selecció Espanyola, Vicenç Moretó, o la destacada manicurista Victoria Vacchio, entre d’altres, mostraran totes les seves propostes per a aquest any, que ve amb ganes de canvis, al saló professional Expo Beauty Barcelona, que se celebrarà al recinte Gran Via de Fira Barcelona del 25 al 27 de març.

Aquest és un avançament de les 10 tendències que es mostraran durant la cita per als amants de la bellesa i la cosmètica:

 

1️⃣Pel que fa a les tallades, aposta per la tallada ‘shaggy, tendència absoluta en totes les seves variants més llargues o curtes. Un estil que barreja diverses dècades d’història, perfecte en llisos i arrissats.

2️⃣El color als cabells agafa més protagonisme que en els últims temps i dominen els tons xocolata pura amb reflexos clars beix o daurats. La tècnica de color més actual és l’‘ombré’ i els degradats de color. 

3️⃣Les ungles venen curtes i predominaran les manicures franceses, sens dubte, però amb tocs brillants o barreja de colors com el Viva Magenta, una preciosa tonalitat intensa, brillant i vistosa que serà la protagonista (és el color Pantone elegit aquest 2023), juntament amb els tons nude i pastís. I si vols més originalitat, en 3D.

4️⃣Si et cases, i la gran tendència aquest any són els casaments festivalers, aposta pels Glazed Nude, uns acrílics amb ‘glitters’, per posar una mica de brillantor aquell gran dia.

5️⃣Els maquillatges venen en un sol to, suau i sucós; ulls molt intensos, en un sol color o colors similars, però molt vistosos, i amb els llavis d’un color molt suau.

6️⃣Per a ells s’han acabat els rapats o degradats extrems, clara indicació que la moda que arribarà serà la de tallades més llargues als laterals. Ah, i en els acabats comença a aparèixer la brillantor o el setinatge en detriment del mat.

7️⃣Les barbes seran molt més curtes i degradades als laterals i el bigoti continuarà portant-se (tendència que ha repuntat amb actors com Pedro Pascal, el protagonista de ‘The last of us’, però que també han pujat a la passarel·la els models de Bottega Veneta i Burberry). Quant al color masculí, es mantenen els rossos i plates tant globals com en metxes.

8️⃣Aprofita la postisseria, que ve molt natural, per poder omplir les zones d’alopècia o amb alguna afecció al cuir cabellut.

9️⃣Productes lliures de metalls i coloracions naturals són la tendència i el gust cada vegada més estès entre els clients. A més, tenen un gran poder de cobertura i tractant.

 Per a les celles, el més ‘in’ és el laminat, amb productes vegans. Es tracta d’un tractament semipermanent que s’aplica sobre els pèls de la cella i aconsegueix un efecte de cella ‘pentinada’ cap a dalt; allisa els cabells més rebels i fixa la forma desitjada. Sol durar entre un o dos mesos, el que tarden els cabells de la cella a renovar-se.