Silenci de 29 dies

Ben viva però coixa: Cansu Dere, l’actriu d’‘Infiel’, respira després de ‘desaparèixer’ en el terratrèmol de Turquia

L’ex Miss Turquia 2000 explica sense cap vergonya per què s’ha esfumat més d’un mes malgrat commocionar el seu país i mig món

  • ¿Qui és Cansu Dere, l’actriu que es va donar per desapareguda en el terratrèmol de Turquia?

Atresmedia

Com en la cançó, ‘¿estaba muerta o andaba de parranda?’ Ni una cosa ni l’altra, malgrat que Cansu Dere va commocionar mig món i tots els fans de les telenovel·les turques després d’esfumar-se sense deixar rastre. Ho va fer justament quan va tenir lloc el terratrèmol de Turquia i Síria, el 6 de febrer passat, cosa que va fer que es donés per desapareguda. El sisme va causar la mort de 46.000 persones, va destruir 214.000 edificis a les 10 províncies turques afectades i va forçar el desplaçament de 2,7 milions d’habitants. Reconstruir el país costarà més de 94.000 milions d'euros. I malgrat la terrible magnitud de la tragèdia, en les xarxes socials va ser tendència ‘RIP Cansu Dere’ en diverses ocasions. Fins i tot es van escriure obituaris. Però resulta que l’actriu d’‘Infiel' i ‘Madre’ és viva: 29 dies després de crear una incertesa mundial, l’artista s’ha manifestat. No directament, sinó a través d’una tercera persona, però ja és alguna cosa.

L’ex Miss Turquia 2000 ha explicat a una periodista del seu país que es va lesionar el peu. «Una fractura de taló va provocar que l’actriu no sortís de casa fins a recuperar-se del tot. Ara està «concentrada en nous projectes», ha explicat Birsen Altuntas a ‘CNN Turquia'.

Curiosament, aquesta reportera va desmentir la mort de l’artista uns dies després del sisme i va anunciar que Dere aniria al telemarató que es va celebrar el 15 de febrer per recaptar fons. No obstant, no es va presentar a l’esdeveniment i la inquietud per la vida de l’actriu es va desbordar. Aquestes afirmacions, amb d’altres sobre altres actors, li van costar ser acomiadada. Ara, en canvi, i potser per contrarestar els danys, ha sigut l’encarregada de donar la ‘bomba'.

«No vaig voler preocupar ningú», diu malgrat la incertesa global

«No vaig voler preocupar ningú», diu malgrat la incertesa globalAltuntas ha sigut breu. No ha especificat si Dere es va quedar sense telèfon i no va poder fer una simple trucada per avisar que no era una víctima del terratrèmol. Tampoc ha explicat si potser també es va trencar els dits de les mans i no va poder dir als seus més de 2,3 seguidors d’Instagram que ben viva però coixa. Tampoc va concretar si la fractura li havia provocat quedar-se muda 29 dies, en què no va poder dir als seus pròxims que transmetessin de part seva que encara respirava.

Perquè ni el seu representant ni la seva família, ni els seus amics ni companys de feina s’han dignat a dir que Cansu Dere és viva des del 6 de febrer. De fet, l’última publicació de l’actriu a Instagram va ser el 5 de gener, cosa que va propiciar que l’alarma sonés més forta. Tot això ha contribuït que el seu nom arribés a tots els racons del planeta. És més, Cansu Dere ha guanyat més de 400.000 seguidors a Instagram des que es va esfumar i ja en té gairebé 2,8 milions.

«No vaig voler preocupar ningú. De tota manera, no soc algú que utilitzi gaire les xarxes socials. D’altra banda, vull utilitzar Instagram com un àlbum en què comparteixo els meus moments feliços», ha dit l’actriu a la comunicadora per deixar clar que es troba sana i estàlvia. I sense cap vergonya.